Watertafels

August 27, 2022 by No Comments

Watertafels zijn een mooie uitbreiding voor in je tuin. Het is een echte blikvanger en het past in elke tuin. Van een nieuwe moderne tuin tot een klassieke tuin. Een watertafel is overdag een drink en badplaats voor vogels en in de avond brengt het sfeer met zich mee. Het is niet alleen een aanwinst voor je tuin maar ook voor jezelf. Een watertafel geeft je de mogelijkheid om heerlijk te relaxen en te genieten van de rust die het met zich meebrengt.

Een watertafel is er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een strakke moderne tafel of juist een klassieke tafel met prachtige details. Ook de materialen waaruit ze gemaakt worden verschillen per type watertafel. Bij Doika hebben ze twee soorten water tafels:

Allereerst hebben ze een watertafel gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal is gelegerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. De legering zorgt voor een dichte barrièrelaag van hechtende sulfaten en fosfaten waardoor het staal beschermt wordt tegen verdere corrosie. Wanneer deze legering wordt blootgesteld aan het weer, zal het zijn uiteindelijke kleur gaan aannemen. Afhankelijk van de temperatuur, de stand waarin het geplaatst is en het klimaat, zal de watertafel een unieke kleur krijgen.

Daarnaast hebben ze watertafels gemaakt van aluminium. Een uiterst duurzame tafel die bestand is tegen vorst en vriestemperaturen. Doordat aluminium een lichte staalsoort is, kan je deze gemakkelijk verplaatsen als je niet tevreden bent over de huidige plek. Ook is er weinig tot geen onderhoud nodig.