Se Massive Attack’s Short Film on Decarbonizing the Music Industry

September 16, 2020 by No Comments

Från gasen som krävs för att komma till en konsert till det avfall som produceras under showen till luftmiljen som artister loggar från stad till stad, är det ingen hemlighet att levande musikutrymme är en viktig källa till koldioxidutsläpp.

Massive Attack tar upp frågan i en ny kortfilm som släpptes torsdagen (29 oktober) och behandlar gruppens ansträngningar att producera koldioxidsnål och koldioxidneutral föreställning.

“Som ett turnéband”, säger Robert Del Naja i Massive Attack i filmen, “har vi alltid varit medvetna om den skada vår bransch och dess beteende gör för miljön.”

Den legendariska elektroniska gruppen arbetade tillsammans med Storbritanniens legendariska Tyndall Center for Climate Research för att komma med lösningar för att titta på koldioxidutsläppen från sina egna turer och vad de kan göra för att ändra det. Tillsammans med stadstjänstemän och det gröna energiföretaget Ecotricity planerade de en exemplarisk show i Liverpool 2020.